Wednesday, October 2, 2013

Kentonschool

Vanmorgen gastvrij ontvangen op Kentonschool. Deze school is vergelijkbaar met De Waerdenborch. Ze hebben 2000 leerlingen met 300 personeelsleden. Het is een redelijk nieuwe school met goede voorzieningen, zoals een fitness studio, danszaal. De schoolgangen hangt vol met uitspraken van wetenschappers, sporters, artiesten etc gelardeerd met vele foto's.

We hebben een aantal lessen bezocht. Daar werd duidelijk dat leerlingen uitgedaagd worden om na te denken over hun handelingen en doelen te stellen.
Bij het vak textiel, hadden de leerlingen een eigen targetbook, waarin de leerkracht opmerkingen kunnen plaatsen. In de klassen hangen ook veel teksten en overzichten van lesstof. Maar met name keywords, die leerlingen helpen om info te verwerken en toe te passen.

Bijzonder was ook de les physical education, waar de gymdocent in sportbroek voor de klas staat. Leerlingen leren alles over hun eigen lichaam en wat sport met jouw lichaam doet.

Energydrink en crips zijn niet toegestaan op school. Deze worden ingenomen en weggegooid. De leerlingen krijgen deze dus niet terug.

Vervolgens hebben we van een docent o.a religion education een lesje gehad waarin ze ons uitdaagde inzicht te krijgen in onze eigen manier van denken. Aan de hand van kaartjes moest je vertellen welke opmerkingen volgens jou goed of fout waren. Daarna werd gevraagd welke vaardigheden je gebruikt had. Nadat je meer informatie gekregen had, werd gevraagd of je de  kaartjes met de nieuwe info in een andere volgorde zou zetten. Daarbij werd gevraagd naar jouw motivationskills.
Op verschillende manieren werden leerlingen op deze manier bewust van hun manier van denken.

Ook op deze school weer een voorbeeld gezien van iris. Een mogelijkheid om de les op te nemen en later met commentaar van een ander terug te zien. Iris is een camera die  360 graden kan draaien en door een extern iemand bediend kan worden.

Na een uitgebreide lunch weer terug naar het hotel, alwaar we straks een lezing krijgen





No comments:

Post a Comment